lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen '12

 Täälä Espanjassa juhlitaan pääsiäistä hieman toisella tapaa kuin meillä koti Suomessa.. Käytiin katsomassa pääsiäisjuhlan kulkueita Malagassa, ja väkeä oli todella hurja määrä! Paraati, jos sitä siksi voi kutsua, ei ollut mikään hirmu iloinen, vaan ihmiset olivat hiljaa ja osa itkikin kun kuljetettavat suuret alttarit tulivat kohdalle. Tunnelma oli käsin kosketeltava.

Jokainen alttari on eri kirkon panos pääsiäiseen, niitä pääsevät kantamaan ainoastaan miehet, isältä pojalle periaatteella ja se on suuri kunnia. Alttari saattaa painaa jopa 5tonnia ja huikeimmat teokset maksavat 170 000€.


Kulkueeseen kuuluu muutakin kuin vain alttarit, pyövelin näköisiä hiippalakkeja kulki paikasta toiseen ja soittoakin kuului. Kaikilla väreillä on oma merkityksensä, eilen oli surun päivä, joten kaikki oli lähestulkoon mustaa.


Katedraalin eteen oli parveutunut suuri joukko kansaa katsomaan kulkueen läpimenoa.


 Upeitahan nuo olivat! Kiertueen jälkeen pääsimme illastamaan porukalla, jonka jälkeen katsastettiin paikallisia yökerhoja ja hauskaa riitti! :) Täälä baarit menevät kiinni vasta 7-8 aikaan aamulla, ja ilta jatkui aamun pikkutunneille saakka.


Kaiken erilaisuuksien jälkeen toivotan huippu hauskaa pääsiäistä! Syökää pääsiäismunia ja mämmiä! :)

3 kommenttia:

 1. Heissan! Olet saanut tunnustuksen blogissani http://crea-la-femme.blogspot.com ! Hyvää kevättä ja lämpimiä päiviä! :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on sama tunnustus sulle kuin greencorbiella. :)

  http://varivarisblog.blogspot.com/2012/04/rakastettu-suosikki.html

  VastaaPoista
 3. kiitos kaunis molemmille.. :) teen itsekin kun ehdin! ;)

  VastaaPoista