maanantai 25. kesäkuuta 2012

Meikkisiveltimien ABC

Sain tuossa muutama viikko takaperin tällaisen viestin:

Ajattelin kääntyä nyt sun puoleen, ku oot maskeeraaja ja tiedät kaiken meikkisiveltimistä. Ajattelin alkaa opettelemaan meikkaamista ja varsinkin silmämeikkien tekoa. Aikasemmin en oo perehtyny meikkaamiseen ja oonki pärjänny aika vähällä, mutta olis kiva kuitenki opetella tekemään edes perus silmämeikkejä itelle ja opetella tekemään myös varjostuksia, rajauksia ym. Tuskaa nyt teettääki meikkisiveltimien valinta ja varsinki luomivärisiveltimien valinta. Eli mitkä luomivärisiveltimet olis ne tärkeimmät ja välttämättömät ja mistä tiedän valita synteettisen vai normaalin siveltimen? Samasta siveltimestä saattaa löytyä synteettinen ja normaali niin mitä eroa niillä edes on?


Tämä viesti oli todella hyvä ja ajankohtainen asia varmasti monelle! Joten päädyin tekemään tästä postauksen! :) Aloitetaan siis siitä "tärkeimmästä":

 1.) Luomivärisiveltimet
Luomivärisiveltimien käyttö (niinkuin kaikkienkin siveltimien) on täysin maku asia, toiset tykkääväät suurista, toiset pienistä siveltimistä. Joku tykkää käyttää viistomallia, toinen suoraa, kolmas pullosivellintä.. Nyt oisi kuitenkin tarkoitus laittaa teille niitä niinsanottuja välttämättömämpiä ja seuraavat ainakin toimivat hyvin oman käden alla. :)

 Ekana normi sivellinmalli, suora, litteä ja sivuilta hieman pyöristetty. Ite ainakin tykkään että pitää olla kolmea eri kokoa, suurella pystyy häivyttää, keskimmäisellä laittaa väriä liikkuvalle luomelle tai luomivakovarjostusta varten ja pienimmällä saa tarkempaa yksityiskohtaa tai vedettyä vaikka ala luomelle väriä. Kaikki nämä kolme ovat aitoa karvaa, varmaankin näätää tai oravaa.

 Nämä kaksi sivellintä toimivat samaan asiaan, ovat vain viistopäisiä ja henk. koht. tykkään näistä kun pitää tehdä tarkempaa työskentelyä ja tämä malli liikkuu paremmin luomella ja häivyttää samanaikaisesti.

 Sitten kaksi todella pientä aitokarvasivellintä, näillä on hyvä pehmentää esim rajauksia, tai viedä sinne ala luomelle väriä.

 Sitten vielä kaksi pulloharjasivellintä, sanon suoraan että noi pienet siveltimet ei toimi mun käden alla, mutta näistä isoina versioina ovat vallan parhaita häivytykseen! :) Ja mulla ei varmaankaan ole yhtäkään luomivärisivellintä joka ois synteettinen täysin, koska ne eivät mun mielestä häivytä/liu'uta väriä.

 2.) Eyeliner-siveltimet

 Eyelinereissa kannattaa aloittaa suht kapealla ja lyhyehköllä, tukevalla siveltimellä, kun siihen harjaantuu paksummat ja pidemmät toimivat oikein hyvin! Itselläni suosikkeihin kuuluu niinkin hurja valinta kuin Class ohlssonin 1,90e maksava taiteilijan sivellin synteettinen 0,2mm. :) Linerit ovat yleensä kaikki synteettisiä, koska ne on helpompi puhdistaa nestemäisestä ja kakkumaisesta linerista, toki aitokarvallisiakin on mutta niissä kysyy puhdistuksen kanssa hermoa. :D

 Yllä pienempi sivellin on se clasun halppis ja vieressä ns. oikea meikkisivellin. :)

3.) Ripsivärisiveltimet


 Ripsivärinlaittoon tarkoitetut siveltimet, tää nyt on toisaalta vähän turha kohta, kun suurin osa varmasti katselee siveltimiä omaan käyttöön ja ripsivärissä tulee aina mukana tietty harja, mutta tässä näette synteettisiä ripsivärisiveltimiä.

 Mun suosikki on lattaharja, sillä saa laitettua äärimmäisen tarkasti ripsaria tyveen saakka. :) Vieressä normaali ripsiharja.

Ja sitten vielä ripsikampa, jolla saa harjattua ylimääräiset paakut pois! Sekä takana harjakset jolla saa kulmakarvat ojennukseen.

4.) Kulmakarvasiveltimet

Sitten kulmakarvasiveltimet, joita on myös niin monenlaisia kuin on käyttäjiäkin. Löytyy taas suurta, pientä, paksua, ohutta, synteettistä ja aitokarvaa. Tää on mun mielestä jokaisen haettava sillai että mistä tykkää, mutta vinkiksi annan että ne keillä on paksut, tuuheat karvat ottakaa isompaa sivellintä, koska niihin ei tarvi kuin vähän tuoda lisäväriä ja ne ketkä tekevät pienempää jälkeä ottakaa pieni jotta saatte tarkat lopputuloksen ja enemmän väriä.

 Yllä kuvassa näette hieman koko eroja.

5.) Synteettiset / Huulipunasiveltimet

 Nooniin ja tässä on sit kasa synteettisiäsiveltimiä joita ite käytän just huulituotteiden levittämiseen. Tai sitten näillä voi levittää myös pohjustus ja peitetuotteita, sekä meikkivoidetta ja muita nestemäisiä tuotteita. Kokoja on kaikenlaisia ja mallejaki muutamia erilaisia.

 Parhaat musta on nää hieman viistopäiset just huuliin sekä silmänalusiin. Saa tarkasti ja tasaisesti.

6.) Meikkivoidesiveltimet

 Ja jatketaan synteettisillä siveltimillä, nää on samaa sarjaa ylempien kanssa mutta kooltaan suurempia ja käy siis meikkivoiteiden, pohjustus - ja peittotuotteiden käyttöön. Niin nestemäisten kuin rasvapohjaisienkin kanssa.
 Yllä mun kaksi lempparia, suurempi just nestemäiselle meikkivoiteelle ja pienempi peittämään ne mustat silmänaluset, sekä korostuksiin tuomaan valoa kasvoille. :)

 Sitten myös tällaisia sekakarvasiveltimiä, valkoinenosa synteettistä, musta aitoakarvaa. Näillä saa airbrush tyylisen hienoisen meikkipohjan kun käytät nestemäistä meikkivoidetta, tai oiva sivellin mineraalimeikeille tai ihan puuterille. Tekee superkeveän lopputuloksen! MUST HAVE! :)

 7.) Poskipuna/häivytys siveltimet

 Viimeisenä Poskipuna/häivytys siveltimet! Ne ovat suuria kooltaan, ja löytyy jälleen normi ja viistomallia. Näitäkin on synteettisiä ja aitokarvallisia, ite liputan aidolle! :)

 Ite tykkään suht napakasta ja paksusta mallista, jolla varjostukset, sekä poskipunan saa laitettua juuri haluttuun paikkaan, eikä tarvitse kuin sipaista poskille ja hyvä häivytys! :)

 Yllä Vielä viuhkasiveltimiä, hyviä puuterille tai juuri poskipunien ja varjostuksien häivyttämiselle.

8.) Aloituspaketti

 Sitten niitä välttämättömyyksiä, eli kokosin ylläolevita kohdista ne musta tärkeimmät siveltimet:

 Eli tuo sekakarvasivellin, mineraaleille, puuterille jne. Sitten poskipunasivellin, yksi riittänee, mutta riippuen kummasta mallista tykkää. Sitten meikkivoidesivellin ja yksi sivellin tarkempaan pohjatyöskentelyyn.

 Luomille, suuri häivytyssivellin, keskikokoinen luomivakovarjoille ja muutenkin liikkuvalle luomelle, pieni tarkempaan työskentelyyn, alaluomille ja rajauksen häivytykseen. Eyeliner ja kulmasivellin. Huulille oma napakka, tarkka sivellin, sekä ripsiharja (voi siis olla jo siinä ripsarissa mukana, tämä ei välttämätön).

Tässä siis paketti jolla taatusti pärjää! :) Unohtuiko joku tärkeä sivellinasia? Tässä nyt siis sivellinasiaa pähkinänkuoressa ja mukavaa alkavaa viikkoa! :)

-Ica

Ps. Hei TÄÄLLÄ siveltimien pesuohjeet.
Pss. Siveltimiä saa mm. Pretty.fi, Duroy, Sigma, sekä monesta muusta paikasta kuten Stocmann, Sokos, Emotion, Kicks.


4 kommenttia:

  1. http://www.huuto.net/kohteet/meikkisivellin-setti-20-kpl-_laukku-_-sailytys/225382714

    VastaaPoista
  2. Vau, tää oli kaiken kattava selostus. Nyt tietää mitä tarttee kaupasta :D

    VastaaPoista
  3. kiva kuulla että on apua ostoksiin! ;)

    VastaaPoista