perjantai 27. toukokuuta 2011

Pidennys asiaa

Tein tuossa muutama viikko sitten viikonloppuna, kun olin maalla katsomassa äitiäni, hänelle pidennykset. Äiti ei aluksi ollut kovin innoissaan ajatuksesta että laitamme sinettejä, mutta sain tahtoni läpi ja koittaa miltä polkka näyttäisi äidillä. :) Nyt ne on ollut pariviikkoa ja taisinpa juuri koukuttaa äidin niihin (kasvattaa nyt kuulemma omaa pidemmäksi). Ja tässä aluksi kuva ennen ja jälkeen, sitten hieman kertomusta niiden laitosta.

Meillä oli ainoastaa tällähetkella irtokarvaa, ilman sinetteja, joten loin itse sinetit hiuksien pidennyksille tarkoitetulla silikonilla ja kuvassa siis kuumaliimapyssy ja silikonia.

Käytimme 4 eriväristä karvaa, koska mitä enemmän sekoitamme eri sävyjä sitä aidompi on lopputulos. Eli meillä oli 10-0, 9-5, 6-0 ja 4-0 sävyjä (eli suomennettuna todella vaaleita neutraaleja, kultaisia vaaleita, keskiruskeaa ja tummempaa ruskeaa). Aloitan sekoittamalla vaaleat keskenään ja samoin tummat ja sitten vain luomaan sinettiä.

Eli pieni tippa kuumasilikonia hiustuppoon, joka on siis todella ohut.

Pyöritellään liima, tällaisella myöskin silikonisella läpyskällä, ettei sormet pala, liima on todella kuumaa ja olen muutaman kerran polttanut ne rakoille saakka. Kuumaa silikonia pyöritellään niin kauan kunnes se pintakovettuu ja näyttää kauranjyväseltä (muoto siis soikea ohenee molemmista päistä).

Valmis pidennysrivi, molemmilla puolilla hiuksistoa on n. 30kpl yksittäisiä sinettejä, nyt ne tarvitsee leikata oikean mittaisiksi.

Valmiiksi leikatut pidennykset toiseltakin puolelta.

Ja tässä valmista pidennystä äidille. :) Lopuksi vielä pieni pidennysten hoito ja huolto info:


Sinettipidennys
Hiustenpidennyksellä ei luoda ainoastaan lisää hiustenpituutta, vaan myös ennen kaikkea tuuheutta. Niillä voidaan luoda myös värejä, raitoja tai muita kiinnostavia yksityiskohtia kampauksiin. Hiustenpidennys on loistava valinta jos haluat hiuksiisi tuuheutta ja pituutta. Tässä menetelmässä pidennyshius on jaettu osioihin, joissa on valmiina liimasinetti tai sinetti luodaan itse silikoniliimalla. Sinetti sulatetaan kiinni asiakkaan omiin hiuksiin erityisillä sulatuspihdeillä. Lisättävien osioiden määrä vaihtelee asiakaskohtaisesti, kokopidennykseen käytetään 80 - 150 sinettiosiota ja tuuhennuksiin 20 – 80 sinettiosiota. Lisäyksissä tulee ottaa aina huomioon omien hiusten määrä, niin että lopputulos on sopusointuinen, eikä lisättyä hiusmäärää ole liioiteltu. Oikein tehty- ja hoidettu hiustenpidennys kestää 3-6 kk. Pitoaikaan vaikuttaa pidennyshiusten laatu, omien hiusten kasvunopeus, hiusten ja päänahan kunto ja erityisesti se miten pidennystä on hoidettu ja kuinka usein hiuksia on pesty. Pesua varten kannattaa ostaa pidennyksille tarkoitettu oma shampoo ja hoitoaine, tai vaihtoehtoisesti ostaa hyvin hoitava shampoo ja vähemmän hoitava hoitoaine, koska jos laitat hoitoainetta sinetteihin ne saattavat liukua pois. Muuten niitä voi käyttää samoin tavoin kuin normaalia hiusta, aito hiusta voi kuumentaa föönillä ja erilaisilla raudoilla ja harjaksi kannattaa osta luonnonharja, koska se on hellävaraisin pidennyksille.


Legendaa pidennyksistä ja totuus niistä
Kuulee paljon tarinoita, kuinka omat hiukset lähtee poiston yhteydessä tai pidennysten vuoksi hiukseni ovat paljon huonokuntoisemmat, tässä selite:
Normaalisti ihmiseltä irtoaa n. 100 kpl hiuksia päivässä. Pidennyksen ollessa kiinnitettynä nämä irtoavat hiukset eivät pääse putoamaan normaalisti, vaan jäävät kiinni sinettiin. Nämä luonnollisesti irronneet hiukset lähtevät pois pidennyksen poiston yhteydessä. Voi siis laskea kuinka paljon luonnollisesti irtoavia hiuksia lähtee poiston yhteydessä 100kpl/päivässä, 3/kk ajan on n. 3000kpl/kk eli 9000kpl/3kk jne. Hiustenpidennyksen ei siis pitäisi oikein tehtynä ja hoidettuna aiheuttaa normaalia suurempaa hiustenlähtöä. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon että kaikille pidennykset eivät vain sovi esim. voimakkaasti rasvoittuva päänahka ja jotkut lääkehoidot saattavat heikentää kiinnityksen pysyvyyttä.

2 kommenttia:

  1. Mulla on musta päälliosa tukasta, alla pinkkiä. Haluisin pinkin osan sekaan jotain muuta shokkiväriä pieniä osioita, esim. violettia tai sinistä. Mitä suosittelet? Aito hius shokkivärjättyne vai kuituja (kuiduista mulla on huonot kokemukset, takkuuntuu...) Kannattaisko vetää sinetillä vai letittää?

    VastaaPoista
  2. ehdottomasti sineteillä, toi lettipidennys ei kuitenkaan ole niin kestävä, itellä oli jossain kohtaa moiset ja parin viikon välein täytyy uusia, että ne näyttää hyvältä, eli sinetit aitoahiusta, koska ne on helpompi hoitaa, ei just takkuunnu, ja pystyy kihartamaan ja föönaamaan.. :) väristä sen verran että pinkin kanssa musta sopii hyvin just lila, sininen ( jotka on lähivärejä) ja jos haluat räväyttää niin miksipäs ei keltaista tai jopa limen vihreää! :) ite oon myös tehnyt joskus niin että laitoin pinkkiä punaista ja oranssia, ne sointuu hyvin toisiinsa.

    VastaaPoista