torstai 6. lokakuuta 2011

Open Wound

Moips, jälleen näyttöpäivitystä eli tälläkertaa aiheena haavat, vammat, ruhjeet ja irto-osa. Päätin tehdä irto-palalla syvän viiltohaavan ja tässä näette alusta saakka kuinka kyseisen vamman toteutin.  1. Kipsimuotin teko:
Aloitin irto-osan työskentelyn suojaamalla työalustan, sitten lähdin muotoilemaan haluttua irtokappaletta, tässä tapauksessa haavaa roma plastilina muotoilusavella. Muotoilun jälkeen häivytin haavan reunaosat topsipuikoilla ja vedellä, sen jälkeen tein samasta vahasta reunat, jotta voin kaataa kipsiseoksen muotiksi päälle. Kipsiseokseen tarvitaan ainoastaan mallikipsi jauhetta ja vettä, nämä sekoitetaan keskenään ja kaadetaan muottiin. Annoin kuivua yön yli, ja poistin vahat muotista, pienimmät savihiput otin isoprobyl alcoholilla pois. 

  1. Gelatiinin valmistus:
Päätin lähteä tekemään gelatiinin itse, minulla oli käytössä 3 erilaista ohjetta, mutta päädyin kaikkein yksinkertaisimpaan raaka-aineiden perusteella, mutta juuri tästä gelatiininkoostumuksesta pidän itse eniten ja mikä parasta se on väriltään translucent, eli läpinäkyvä. Tässä resepti:

                      Glyseroli 300g
Gelatiinijauhe /liivatejauhe 100g
Vettä 100ml

Laita astiaan ensin vesi ja glyseroli ja ala sekoittamalla lisäämään gelatiinijauhe,
kun seos on tasainen lämmitä se mikroaaltouunissa n. 10-15 sekunnin ajan. Lämmityksen jälkeen anna jäähtyä astiassa ja odota sen kovettumista. Säilö jääkaapissa. Kun lähdet käyttämään seuraavalla kerralla, ”sulata” seos samalla tavoin microssa niin että siitä tulee juoksevaa.  1. Muottiin valaminen, käyttö ja poisto:
Muotti on syytä aina tarkistaa ennen käyttöä, puhdista se ja lisää vaseliini, jotta irto-osa on helpompi poistaa siitä. Sitten kaada lämmin seos muottiin ja anna kuivua, n. 15-30min riippuen osan paksuudesta. Irroita osa talkkia apuna käyttäen. Tämän jälkeen osa on käyttö valmis. Se kiinnitetään haluttuun paikkaan b-liimalla ja osan reunat häivytetään witch hazelillä. Kiinnityksen jälkeen osa maskeerataan halutunlaiseksi. Käytön jälkeen se poistetaan isoprobyl alcoholilla tai myöskin ihan tehokkaalla meikinpoisto aineella. Irto-osa kannattaa säilöä jääkaapissa, tai muuten viileässä ja kuivassa paikalla, pois auringon valolta, lämmöltä ja kosteudelta. (myöskin tiivis rasia tai lasipurkki suojaksi, ettei kerää esim. pölyä.)


        4. Maskeeraus ja valmis haava

Kryolan suprat sävyt: 508, 046, 071, altrot, mustelmaympyrä, verinä film blood ja scrats blood. (kuva valmiista vielä salamalla ja ilman.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti