perjantai 7. lokakuuta 2011

Ne söi mun jalat!

Olin ihka ensimmäistä kertaa kalapedikyyrissä ja se oli HUIKEAA! :D Se tuntui aivan pienenpieneltä kuplinnalta, ja kutitti hieman. Näykkiminen ei ollut mitenkään epämiellyttävää, eikä se sattunut. Jalat tuntuivat 15 minuutin näykinnän jälkeen varsin pehmeiltä, sileiltä ja huomasi pintaverenkierron vilkastuneen eli jalat olivat lämpimät ja hieman kihelmöivät.Tässä hieman tietoa hoidosta
Syntyperä:
Pedikyyri tapahtuu tohtori/terapiakalojen avulla (oikealta nimeltään Garra Rufa) ja ne kuuluvat karppikalojen heimoon. Kalat ovat alunperin lähtöisin Lähi-idästä Turkista, Irakista ja Iranista. Legenda kertookin, että kalat löysi turkkilainen lammaspaimen, joka oli loukannut jalkansa ja huomasi näiden kalojen parantavan jalan nopeammin. Turkissa ja Aasiassa hoitomuotoa on käytetty jo vuosisatojen ajan.


Miten hoito toimii:
Kalat näykkivät vain kuolleen ihosolukon jaloista jättäen terveen ihon rauhaan. Kalat erittävät diathanol nimistä entsyymiä, joka edistää solujen uusiutumista. Hoito on hellävarainen ja täysin luonnonmukainen. Kalojen näykkiminen ei satu, sillä niillä ei ole hampaita olleenkaan. Aluksi kalat saattavat hiukan kutittaa, mutta siihen tottuu muutamassa minuutissa. Kalat antavat jaloille mukavaa mikrohierontaa, joka saa jalkojen pintaverenkierron vilkastumaan.


Kalapedikyyrissä voit käydä Lempäälän Ideaparkissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti