sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kääääkkk mitä puheita!

Mistähän mä oikein aloittaisin? -Tämä postaus on nyt huomio (huomio!) kaikille siitä että hiuslakan paikka ei ole kasvoilla!!

Eilen olin hyvän ystäväni kanssa baarissa, ja baarin naisten vessassa keskustelimme siitä ettei kesällä meikkipohja pysy kunnolla kasvoilla, koska hikoilee niin kovasti. Totesin sitten vain kaverilleni että oletko kokeillut MUFEn Mist & Fixiä tai Kryolanin Fixierspraytä meikin kiinnitykseen? -Johon ystäväni ei ehtinyt edes vastat mitään kun peilin toiselta puolelta tyttö kertoo käyttävänsä HIUSLAKKAA samaiseen tarkoitukseen, eli meikin kiinnitykseen ja hien estoon. (Anteeksi ruma välikommentti mutta mitä helvettiä, hiuslakkaa naamaan?!) Mä en yleensä piittaa moisista lausahduksista, mutta tämä kolahti! Selvitin siis hieman asiaa pidemmälle , koska mua jäi todellakin vaivaamaan mitä hiuslakka saa aikaan kasvoilla, kylläkin pidemmällä aikavälillä, mutta harkitkaahan kaksi kertaa ennenkuin toimitte näin.

Elikkä esimerkiksi voimakkaat alkoholipitoiset hajuvedet, aurinko, meikkivoiteet, kosteuspyyhkeet ja alkoholipitoiset kasvovedet saattavat voimistaa melaniinin tuotantoa, myös HIUSLAKKA voi tehdä saman.Melaniini antaa iholle ja hiuksille niiden luonnollisen värin ja se estää ihoa palamiselta ja ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Melaniinin ansiosta iho ruskettuu, mutta jos sitä syntyy liikaa, rusketuksesta tulee läikikäs tai iholle ilmestyy tummia läiskiä ja tämän seurauksena pigmenttihäiriöille saattavat altistaa esimerkiksi lääkkeet ja UV-säteily. Mutta melaniinin tuotannonhäiriöistä eli vaikka juuri tästä hiuslakan suihkuttamisesta kasvoille voi aiheutua myös melaniinin vajaa tuotantoa mikä altistaa juuri ennenaikaiselle ikääntymiselle = harmahko, vaaleampi ihonväri, erilaiset pigmenttivirheet ja karvojen kasvun hidastumista. Ja tätähän ei varmasti kukaan halua, ja toiseksi hiuslakka kuivattaa ihan älyttömän paljon jo jopa hiusta. Tässä on hyvä esimerkki mitä vaurioita mm. lakka ja muu rasite saa hiukselle aikaan. Kuivattaminen taas sitten auheuttaa ryppyjä niinkuin varmasti kaikki tietävät!

Mutta joo, kiitos mielenkiinnostanne avautumiselleni ja kehoitus vielä kerran ei lakkaa naamaan! :D ja tässä tosiaan kuvat vielä tuotteista joita kannattaa ja voi käyttää hiuslakan sijaan meikin kiinnitykseen eli ensimmäisenä MUFEN Mist & Fix, ja sitten Kryolanilta kaksikertaa sama tuote Fixierspray, toinen vain aerosolilla ja toinen pumpulla.
8 kommenttia:

 1. Mun mielestä hiuslakasta tulee vielä kiiltelevämpi iho (?) Nimittäin kun sitä joskus vahingossa suihkii hiusrajaan tai korvien kohdille tms, niin näyttäis siltä.. Mutta huhuh, oli kyllä tapaus :D Kaikenlaista

  VastaaPoista
 2. Ite oon kyllä huomannut saman varsinkin jos kalassa on vielä kiiltol lisänä, niin ei paljon auta.. :D

  VastaaPoista
 3. Eipä ole edes pieneen mieleeni tullut että hiuslakalla "voisi" kiinnittää meikin :S :D

  VastaaPoista
 4. En tiedä (suoraan sanottuna) miten tyhmä ihmisen täytyy olla että menee suihkumaan hiuslakkaa kasvoihin. Siinähän on vaikka mitä aineita ja tukkii vielä ihonkin kivasti.

  Mutta tuohon tuotesuositteluun vielä, The Body Shopin Vitamin E-suihke kiinnittää myös meikin tosi kivasti ja toimii yleisesti raikastajana - ja kuivalle iholle ihan huippu ! Olisiko hintaa vähän reilu kymppi. (:

  VastaaPoista
 5. Totta ei ois kans ennemmin tullu mieleenkään.. Ja hyvä tietää G, täytyy laittaa ostoslistalle testiin! :)

  VastaaPoista
 6. Itse olen käyttänyt hiuslakkaa lähinnä kulmakarvavahan sijasta. Olen suihkuttanut hyvin vähän lakkaa sormiini, joista sitten pyyhkäissyt lakalla kulmakarvoja oikeaan asentoon. Mutta en ikimaailmassa käyttäisi hiuslakkaa mihinkään muuhun, enkä missään nimessä suihkuttaisi sitä suoraan kasvoihini!

  VastaaPoista
 7. Vaikka täst postauksesta onkii jo aikaa, kysyisin että missä kaupoissa noita meikinkiinnityssuihkeita myydään? Ite kysyin Sokoksesta, mutta heillä ei ainakaan ollut mitään. Pitääkö tilata netistä vai löytyykö niitä jostain?

  VastaaPoista
 8. Kicksistä kannattaa kysäistä ja Stockalta, muuten kyllä suosittelen tilaamaan netistä, saa ehkä helpoiten. :)

  VastaaPoista