keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Rusketus purkista?

Itseruskettavat on yksi tapa saada iholle väriä, koska kuten esim. punapäät (eli minä mukaanlukien) en rusketu ulkona auringosta, enkä pahemmin sisällä solariumissa, vaan palan suoraan ja siitä seuraa vain punoitus, ja punoituksen kadotessa olen jälleen valkoinen. Itseruskettavien kanssa läträäminen voi kuitenkin mennä myös överiksi tai lopputuloksesta tulla hyvin epätasainen! Se on hassua että ihmiset sokaistuvat omalle rusketukselleen, ja tästä syystä saattaa näyttää TÄLTÄ tai TÄLTÄ joista kumpikaan ei minun mielestäni hivele visuaalista hermostoani... Mutta mahdollisuus on myös saada UPEA ja tasainen, luonnollinen rusketus ja TÄSSÄ yksi suosikeistani.

Ota huomioon nämä seikat kun alat käyttää itse ruskettävää:
 • Lue käyttöohjeet pakkauksesta huolellisesti.
 • Kuori tai kuivaharjaa iho aina ennen itseruskettavan aineen levittämistä. Käytä kasvoille ja vartalolle niille tarkoitettuja omia kuorinta-aineita.
 • Levitä tämän jälkeen iholle kevyt kosteusvoide. Itseruskettava levittyy kosteutetulle iholle tasaisesti. Jos ihossa on kuivia kohtia, aine tarttuu niihin epätasaisesti ja lopputulos voi olla laikukas.
 • Kun levität itseruskettavaa kasvoille, varo levittämästä ainetta liikaa hiusrajaan ja kulmakarvojen alueelle, sillä väri tarttuu niihin helposti.
 • Vartalolla varo kohtia, joissa iho on paksumpaa kuin muualla, kuten polvet ja kyynärpäät, sillä niissä väri näkyy selkeämmin.
 • Anna itseruskettavan aineen kuivua täysin ennen pukeutumista ja käytä väljiä vaatteita n.12h ajan.
 • Pese kädet huolellisesti saippualla joka puolelta värin levittämisen jälkeen. Käytä apuna kynsiharjaa, jotta kynnen aluset ja kynsinauhat eivät värjääntyisi. Harjaa kynsiharjalla myös rystyset, kynsinauhat sekä sormien välit.
 • Voit käyttää itseruskettavaa noin kaksi kertaa viikossa. Mitä useammin käytät, sitä syvempi väristä tulee. Varo silti liioittelua, sillä liian usein käytettynä lopputulos on hyvin oranssinsävyinen ja epäluonnollinen!
 • Jos olet hyvin vaalea, käytä itseruskettavaa korkeintaan kerran viikossa tai pari kertaa kuukaudessa. Joillain tuotemerkeillä on myös valittavana sävyt vaalealle ja hieman tummemmalle iholle. Hyvin vaaleaihoiselle sopii myös pelkkä voide, jossa on vain vähän itseruskettavaa ainetta.
 • Itseruskettavaa ei ole pakko käyttää koko vartalolle, vaan sitä voi käyttää hyvin esimerkiksi pelkästään sääriin.
 • Itseruskettavien vaikuttava aine tuoksuu epämiellyttävälle. Tämän vuoksi tuote kannattaa levittää illalla ja käydä aamulla pikaisesti suihkussa, jotta tuoksu katoaa.
 • Anna itseruskettavan välillä kuoriutua iholta pois kokonaan.
Itseruskettaviakin on monia erilaisia, ja ajattelin listata eri vaihtoehdot niistä:
 •  Itseruskettava kuivasumute on koostumukseltaan niin hienojakoinen, ettei sitä tarvitse levittää lainkaan käsillä. Riittää, kun sumuttaa aineen tasaisesti iholle noin 30 cm etäisyydeltä. Tuote kuivuu nopeasti ja lopputulos on luonnollisempi (ts. vaaleampi) kuin voiteilla.
 • Itseruskettavat emulsiot ja geelit vartalolle sopivat parhaiten kuivalle iholle ja ne on helppo levittää tasaisesti täyteläisen koostumuksensa ansiosta. Useimmat emulsiot sopivat myös kasvoille, mutta omat, kasvoille tarkoitetut itseruskettavat ovat kuitenkin parempia, koska ne eivät tuki ihohuokosia.
 • Itseruskettava vartalovoide sisältää vain aavistuksen itseruskettavaa ainetta antaa sävyn iholle asteittain. Tuotetta voi käyttää lähes päivittäin, ja se onkin hyvä konsti ylläpitää väriä varsinaisen itseruskettavan aineen levityskertojen välillä. Sopii erinomaisesti talvikäyttöön.

  Sitten kaksi hieman vähemmän käytettyä tuotetta:

  • Väriä sisältävät itseruskettavat voiteet antavat iholle kauniin päivettyneen sävyn välittömästi. Aineen tulee olla täysin kuivunut iholle ennen pukeutumista, jotta se ei värjää vaatteita. Tuote sopii parhaiten säärille.
  • Yksittäispakatut itseruskettavat pyyhkeet ovat käytännöllisiä esimerkiksi matkalla. Aine kuivuu nopeasti ja on todella helppo levittää.

 Ja lopuksi vielä kolme tuotetta jota itse olen käyttänyt:


Eli ylimpänä Doven Summer Glow, on juurikin vartalovoide joka ylläpitää rusketusta, ja joka tummentaa asteittain, ja mun ehdoton lemppari, koska oon huono ylläpitämään rusketusta, mutta silloin kun haluan päivitystä suihkun ja kuorinnan jälkeen tämä on helppo levittää, eikä siitä  tule mulle liian keltainen. :)

Toisena musta Sim Finland Solstice, on emulsiospray kasvoille ja vartalolle, koen hieman haasteellisemmaksi koska pumppupullon vuoksi tuotteen joutuu vielä levittää käsillä ja se jää herkästi epätasaiseksi. Plussaa taas se että väri alkaa muodostua jo 2 tunnin jälkeen.


Viimeisenä L'oréalin Sublime Bronze kuivasumute vartalolle, ei kasvoille. Tämä tuote on jo huomattavasti helpompi, koska saat vain suihkuttaa aerosolillisesta purkista kätevästi ja tarpeeksi kaukaa tuotteen ja se kuivuu hyvin nopeasti. Miinuksena se ainakin hyvin vaaleihoisille, että pigmentti saattaa olla liian keltaoranssi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti