lauantai 28. tammikuuta 2012

Siveltimien Pesusessio

Nyt on aika puhdistaa siveltimet! :) Itse pesen omani marseille saippuaa apuna käyttäen, jonka pH arvo on lähes neutraali, tämä ei siis vahingoita siveltimien karvaa, oli se sitten luonnon - tai synteettistä laatua. Tästä se lähtee:


Kasa likaisia siveltimiä kaipaa kovasti pesua! Puhdistan omat siveltimeni JOKAISEN käyttökerran jälkeen, mikä siis tarkoittaa että jokainen asiakkaani saa puhtaan ja hygieenisen palvelun.

Ensin kastelen siveltimen karvaosan haalealla vedellä,

jonkä jälkeen "pyyhkaisen" siveltimen molemmilla puolilla saippuan pintaa,


sen jälkeen huuhtelen siveltimen taas veden alla,

ja puristan samaan aikaan kevyesti karvaosaa, jotta syvimmältäkin oleva luomivärin jämä tulee pois,

ja viimeisenä puristan jälleen kevyesti ylimääräisen veden pois, jotta kuivumiseen ei  menisi ikuisuutta.


Sitten vain puhtaat siveltimet kuivumaan joko lappeellen paperin päälle tai

sivellintorniin pystyasentoon.

Kun siveltimet ovat kuivat käytän niissä vielä Brush Cleanerin- joka on siis myös puhdistus aine siveltimille, ja se samalla desinfioi kaikki viimeisetkin pöpöset pois. :)

Ja näin ovat siveltimet hyvässä kuosissa seuraavaa käyttökertaa varten ja samalla kun huollat siveltimesi hyvin, niiden käyttöikä tuplaantuu.. Samaten säilytyspaikka on tärkeä, tässä tapauksessa itse tykkään sivellin tornista, jossa siveltimet pysyvät jämäkästi paikoillaan, eikä karvaosat mene lyttyyn.

Sivellin torneja saa mm. Make up for everiltä ja Duroylta, itselläni molemmat, koska noita siveltimiä on kertynyt kasa.. Toisessa suuremmat siveltimet, kuten poskipuna-, meikkivoiteenlevitys- ja erilaiset häivytys-siveltimet ja toisessa pienemmät, kuten luomiväri-, kulmakarva-, huulipunasiveltimet jne.. Hintaa torneilla on varmasti ostopaikasta ja tornin koosta riippuen n. 20-50e.

1 kommentti:

  1. Mä olen ymmärtänyt, ettei siveltimiä oikein saisi kuivata pystyasennossa vaan aina lappeellaan (tai ylösalaisin, esim. kabukit), jotta vesi ei valuisi karvojen alaosaan ja varteen ja siten heikentäisi liimauksia ja siveltimen käyttöikä olisi näin pidempi (kauhea lause :D).

    VastaaPoista